**An energy company’s stock price was $65.50 on Monday. On Tuesday, the price went up $1.50. On Wednesday, the price decreased from Tuesday’s price by $2.57. On Thursday, the price went up $2.25 from Wednesday’s price. Which of the following was the final price on Thursday?**

$66.68

$65.79

$67.00

$64.43

*Correct Answer : A*

We are tasked to find the stock price on Thursday from the given information. Here, we need to find the stock of each day from the price increase or decrease. If the price increases, we add to the previous day’s price and subtract if the price decreases.

Monday’s stock price=$65.50

Tuesday’s stock price is Monday’s plus $1.50=65.50+1.50=$67.00

Wednesday’s stock price went down by $2.57 from Tuesday’s=67.00-2.57=$64.43

Thursday’s stock price went up by $2.25 from Wednesday’s =64.43+2.25=$66.68

From the above evaluation, the stock price on Thursday was $66.68

## TEAS 7 Exam Quiz Bank

## HESI A2 Exam Quiz Bank

### Find More Questions ðŸ“š

**$69**/ month

**Teas 7 Questions:** We got the latest updated TEAS 7 questions

**100% Money Refund:** 100% money back guarantee if you take our full
assessment pass with 80% and fail the actual exam.

**Live Tutoring:** Fully customized live tutoring lessons.

**Guaranteed A Grade:** All students who use our services pass with 90%
guarantee.

Related Questions

### Correct Answer is A

#### Explanation

we are asked to find the number of gallons a full tank can hold. A full tank is equivalent to 1.

Convert the mixed fraction into proper fraction as follows

(2frac{2}{5}=frac{left(2ast5 ight)+2}{5}=frac{10+2}{5}=frac{12}{5})

If we let x be the number of gallons in full tank, and setting up the proportion equation with the number of gallons on the numerator and fraction of tank on denominator as follows.

(frac{x gallons}{1 full tank}=frac{frac{12}{5} gallons}{frac{4}{7}full tank})

Cross-multiply to find the value of x.

(frac{x }{1 full tank}=frac{frac{12}{5} gallons}{frac{4}{7}full tank})

(x astfrac{4}{7}full tank=frac{12}{5} gallonsast1 full tank)

(x =frac{frac{12}{5} gallonsast1 full tank}{frac{4}{7}full tank}=frac{12}{5}divfrac{4}{7} gallons=frac{12}{5}astfrac{7}{4}gallons=frac{21}{5}gallons)

Converting 21/5 to a mixed fraction is 4 1/5. Thus, when the tank is full, it holds 4 1/5 gallons of water.

### Correct Answer is D

#### Explanation

We are asked to find the number of students enrolled in the radiologic program using the information provided on the pie chart.

If we let x represent the number of students enrolled in the radiologic program, we set a proportion equation with number of students on the numerator and percentages on the denominator.

Total percent in the pie chart adds to 100%, which equals 1200 students. Then, 21% will represent

We solve the value of x by cross-multiplying the equation above.

Therefore, 252 students will enroll for a radiologic program.

### Correct Answer is B

#### Explanation

We need to find the radius of the circle in order to find circumference of the circle. If we let r to be radius of the circle, then

Substituting 169*Ï€*Â in place of area

*Â *

Dividing both sides by pi and taking square root on both sides yields

The radius of the circle from the given area is 13 in. and the circumference of the circle is given by the relation:

### Correct Answer is C

#### Explanation

We follow the order of operations to solve the given expression. The order of operations is PEMDAS:

- Parentheses
- Exponents
- Multiplication and Division (in order from left to right)
- Addition and Subtraction (in order from left to right)

First, we start with the numerator and solve it as follows

[3(6+5*4)]

We start with multiplication in parenthesis, 5*4=20. The expression becomes

[3(6+20)]

Then, we conduct the addition in parenthesis 6+20=26. Then, the expression becomes

[3(26)]=3*26=78

Now, we solve for denominator, which is 26/2=13.

Thus, the expression is reduced into

The expression reduces into 6.

### Correct Answer is B

#### Explanation

A histogram is used to visualize the frequency of a one variable over the other while a line graph is used to compare two variables.

A scatter plot used to show the correlation between two variables.

A pie chart is used to show the proportion of the given information in circle, with each section of a circle representing a given fraction of a whole.

From the given information, a pie chart is an appropriate tool show the frequency of the students choosing their favorite color.

### Correct Answer is C

#### Explanation

C organizes the collection correctly.

### Correct Answer is B

#### Explanation

we find the value of x by applying the absolute conditions to the given equation.

First, add 2 to both sides of equation

The absolute conditions are:

IfÂ *Â *Â , a>0, then u=a or u=-a

In this case a=10, which is greater 0.

The first condition becomes

Add 2 to both sides of the equation

Divide both sides by 4

The second condition becomes

Add 2 to both sides of the equation

Divide both sides by 4

Then, the value of x is 3 or -2.

### Correct Answer is D

#### Explanation

Percentages are fractions with denominator equal to 100. To convert a percent to decimal form, divide the value by 100.

The decimal form of 98.2% is 0.982.

### Correct Answer is D

#### Explanation

We use the given slope to find the minimum length of the ramp. In this case, slope is the ratio of height to length of the lamp. Thus,

If we let x be the minimum length of the ramp. Then,

Substituting the value of slope into the above equation results in,

Solve for value of x by cross-products

*X = 18 Feet*

Thus, the minimum length of the ramp needed to provide access to a door that is 1.5Â high is 18Â feet.

### Correct Answer is B

#### Explanation

The number of cups of milk to make a bigger batch, we proceed as follows:

First convert the mixed number 1 2/5 as

Then, we let the unknown number of cups of milk to be x and we set a proportion equation with number cups of floor as numerator and cups of milk as denominator

Find the value of x by cross-products

2 as a fraction is 2/1 which is then used to find the product of the numerator as follows.

Per means division. The above equation becomes

When dividing fractions, we multiply the first fraction with the reciprocal of the second. The reciprocal of 2/9 is 9/2. Thus

The numbers of cups of milk required is 63/5, which when converted to mixed fraction becomes 12 3/5.

__our TEAS community__This question was extracted from the actual TEAS Exam. Ace your TEAS exam with the actual TEAS 7 questions, Start your journey with us today

Visit Naxlex, the Most Trusted TEAS TEST Platform With Guaranteed Pass of 90%.

Money back guarantee if you use our service and fail the actual exam. Option of personalised live tutor on your area of weakness.