**A baker is using a cookie recipe that call for 2 ¼ cups of flour to yield 36 cookies. How much flour will the baker need to make 90 cookies using the same recipe?**

6 ¾ cups

5 5/8 cups

10 1/8 cups

4 ¾ cups

*Correct Answer : B*

We are asked to find the number of cups of flour that will be used to make 90 cookies.

Letting x be the number of cups of flour and setting the proportion equation with number of cookies on numerator and number of cups of flour on the denominator. We have

Solve the value of x by cross-multiplying

We convert the mixed fraction into improper fraction in order to carry out multiplication

\(x =\ \frac{9}{4}\ cups\ *\ 90\ cookies\ *\ \frac{1}{36}\ cookies\)

The number of cups of flour needed to make 90 cookies is 5.625 cups, which is equal to 5 5/8 cups(Choice B).

## TEAS 7 Exam Quiz Bank

## HESI A2 Exam Quiz Bank

### Find More Questions 📚

**$69**/ month

**Teas 7 Questions:** We got the latest updated TEAS 7 questions

**100% Money Refund:** 100% money back guarantee if you take our full
assessment pass with 80% and fail the actual exam.

**Live Tutoring:** Fully customized live tutoring lessons.

**Guaranteed A Grade:** All students who use our services pass with 90%
guarantee.

Related Questions

### Correct Answer is D

#### Explanation

The probability of an event is determined by the relation

Finding the probability of drawing the red ball, we need to find the total number of balls in the bag.

Total number of balls in the bag=5+4+3=12 balls

The probability of drawing a red ball from the bag is 1/3.

### Correct Answer is A

#### Explanation

We follow the order of operations to solve the given expression.

First, we start with the numerator and solve it as follows

[2(3+5*3)]

We start with multiplication in inner brackets, 5*3=15. The expression becomes

[2(3+15)]

Then, we conduct the addition of 3+15=18. Then, the expression yields

[2(18)]=2*18=36

Now, we solve for denominator, which is 12/2=6.

Thus, the expression is reduced into

The expression reduces into 6.

### Correct Answer is D

#### Explanation

In this problem, we need to compare the number of dimes to quarters.

If we let n be number of pennies in the bottle. Then,

Number of quarters in the bottle = 2n

Number of nickels in the bottle = 4n

Number of dimes in the bottle =5(4n)=20n

Now relating dimes to quarters, we have

Thus, there are 10 times as many dimes as quarters in the box.

### Correct Answer is A

#### Explanation

We are being asked to find the amount of milk needed. This is a proportion problem, which compares the amount of flour to that of milk. Letting x represent the amount of milk required, we set up the proportion with flour on the numerator and amount of milk in denominator as follows:

Change the mixed fraction of 1 1/5 into improper fraction as follows

The proportion equation becomes

Cross-multiply to solve for x

As an mixed fraction, 36/5 becomes 7 1/5. Therefore, 7 1/5 cups of milk are needed to make a big batch of 2 cups.

### Correct Answer is C

#### Explanation

We need to find the are of the rectangle from the given case. Letting x represent the width of the rectangle. Then, we can find the area of the rectangle as follows.

Length of rectangle=(x+5)

Width of the rectangle= x

Area of the rectangle, A= Length*width=(x+5)*x

A=x(x+5)

Thus, the area of the rectangle is x(x+5).

### Correct Answer is D

#### Explanation

A change in number of credit hours result in a change in the amount of access fees, amount of tuition, and availability of student loans. Thus, number of credit hours is the independent variable.

### Correct Answer is C

#### Explanation

We required to find the units of finding the weight of a spoon. The mass is measured in kilogram and grams. Kilograms are used to measure the mass of heavier objects while grams for small and lighter objects.

Thus, gram is the appropriate unit for measuring weight of a spoon.

### Correct Answer is B

#### Explanation

We need to find the value of x from the given equation. First, we move the value of 10 to the right-hand side of the equation.

Add 10 to both sides of the equation

Next, we apply the absolute rule:

, a>0, then u=a or u=-a

In this case a=12, which is greater 0. Then, the first condition becomes

Solving for x

The second condition becomes

Solving for x

Then, the value of x is -1 or 2.

### Correct Answer is A

#### Explanation

To find the greatest number from the given options, we first convert the decimal numbers into fractions.

4.25 becomes 425/100

4.4 becomes 44/10

Then, we find the LCM for the denominators of the given fractions. The LCM of 2, 100, 3 and 10 is 300. Now we can multiply each fraction with the LCM.

9/2*300=1350

425/100*300=1275

10/3*300=1000

44/10*300=1320

Comparing the obtained values from above, 1350 is the greatest followed by 1320, 12750, and 1000 in that order. The fraction 9/2 gave a value of 1350, which was the greatest value. Thus, 9/2 is the greatest value from the given option.

You can also convert to decimals and compare which would give you the same answer.

### Correct Answer is C

#### Explanation

We need to find the price changes in each day of the week in order to find the price of the stock on Thursday.

Monday’s price was $50.33

Tuesday’s price went up by $2.35 from Monday’s price. The price was $(50.33+2.35)=$52.68

Wednesday’s price decreased by $1.07 from Tuesday’s price, and so the price of the stock was $(52.68-1.07)=$51.61

Thursday’s price increased by $0.75 from Wednesday’s price, which was $(51.61+0.75)=$52.36

Therefore, the price of the stock on Thursday was $52.36.

__our TEAS community__This question was extracted from the actual TEAS Exam. Ace your TEAS exam with the actual TEAS 7 questions, Start your journey with us today

Visit Naxlex, the Most Trusted TEAS TEST Platform With Guaranteed Pass of 90%.

Money back guarantee if you use our service and fail the actual exam. Option of personalised live tutor on your area of weakness.