**A pharmaceutical company’s stock price was $45.32 on Monday. On Tuesday, the price went up $3.25. On Wednesday, the price decreased from Tuesday’s price by $1.73. On Thursday, the price went up $0.89 from Wednesday’s price. Which of the following was the final price on Thursday?**

$46.84

$47.73

$45.23

$48.57

*Correct Answer : B*

we need to find the price of the stock on Thursday.

First, find the price changes in each day of the week as follows:

Monday’s price was $45.32

Tuesday’s price went up by $3.25 from Monday’s price. The price was $(45.32+3.25)=$48.57

Wednesday’s price decreased by $1.73 from Tuesday’s price, and so the price of the stock was $(48.57-1.73)=$46.84

Thursday’s price increased by $0.89 from Wednesday’s price, which was $(46.84+0.89)=$47.73

Therefore, the stock price on Thursday was $47.73.

## TEAS 7 Exam Quiz Bank

## HESI A2 Exam Quiz Bank

### Find More Questions ðŸ“š

**$69**/ month

**Teas 7 Questions:** We got the latest updated TEAS 7 questions

**100% Money Refund:** 100% money back guarantee if you take our full
assessment pass with 80% and fail the actual exam.

**Live Tutoring:** Fully customized live tutoring lessons.

**Guaranteed A Grade:** All students who use our services pass with 90%
guarantee.

Related Questions

### Correct Answer is D

#### Explanation

we are asked to find the area of a rectangle, which can only be found by finding the relation between length and width. Now, letting x represent the width, then

Length of rectangle=(x+2)

Width of the rectangle= x

Area of the rectangle, A= Length*width=(x+2)*x

A=x(x+2)

Therefore, the area of the rectangle becomes x(x+2).

### Correct Answer is C

#### Explanation

To find the greatest number from the given set, we first convert the decimal numbers into fractions.

12.35 becomes 1235/100

11.46 becomes 1146/10

Then, the LCM for the denominators of the given fractions of 2, 100, 3 and 10 is 300. Now we multiply each fraction with 300, which we will use to compare the give set.

25/2*300=3750

1235/100*300=3705

40/3*300=4000

1146/10*300=3438

From the calculated values, 4000 is the greatest value. Then, 40/3is the greatest value.

### Correct Answer is D

#### Explanation

A histogram will be appropriate to represent the time the students wake up every day of the week. The histogram is used to represent the frequency of the variable with another variable. In our case the vertical axis will represent the number of students (frequency) while the time of waking up on the horizontal axis.

### Correct Answer is B

#### Explanation

we need to find the price of the stock on Thursday.

First, find the price changes in each day of the week as follows:

Monday’s price was $45.32

Tuesday’s price went up by $3.25 from Monday’s price. The price was $(45.32+3.25)=$48.57

Wednesday’s price decreased by $1.73 from Tuesday’s price, and so the price of the stock was $(48.57-1.73)=$46.84

Thursday’s price increased by $0.89 from Wednesday’s price, which was $(46.84+0.89)=$47.73

Therefore, the stock price on Thursday was $47.73.

### Correct Answer is A

#### Explanation

**Choice A: 2 packs of Orange and 2 packs of Cream Soda**

- Total drinks: 48 + 24 = 72 drinks
- Total cost: (2 * $15) + (2 * $5) = $30 + $10 = $40
- This choice not only meets the requirement of at least 60 drinks but also offers the best value in terms of cost per drink, making it the most cost-effective option.

Choice B: 3 packs of Root Beer

- Total drinks: 3 * 24 = 72 drinks
- Total cost: 3 * $14 = $42
- While this choice meets the requirement of at least 60 drinks, it's not the most cost-effective, as it costs $42for 72 drinks.

Choice C: 1 pack of Orange, 2 packs of Root Beer, and 1 pack of Cream Soda

- Total drinks: 24 + 48 + 12 = 84 drinks
- Total cost: $9 + (2 * $14) + $5 = $9 + $28 + $5 = $42
- This choice provides more than 60 drinks, but it's not the most cost-effective due to its higher cost of $42, same as choice B.

Choice D: 4 packs of Cream Soda

- Total drinks: 4 * 12 = 48 drinks
- Total cost: 4 * $5 = $20
- While this choice is the most cost effective, it falls short of providing the desired number of drinks.

### Correct Answer is A

#### Explanation

Amount of salary will vary if the other three variables change. Therefore, salary is a dependent variable.

### Correct Answer is C

#### Explanation

We are asked to convert kg to pounds using the given relation. If we let x to represent the lb we are asked to find, we set the proportion equation with kg on numerator and lb on the denominator as follows.

The equivalent value of 55kg is 121 lb.

### Correct Answer is A

#### Explanation

To answer this question, we need to convert the numbers into a similar form. Converting decimal numbers into fraction is appropriate to finding the greatest number.

-0.9 becomes 9/10

-1.9 becomes 19/10

Now we find the LCM of the denominators of the four fractions. The LCM of 5, 10 and 3 is 30. Multiply each fraction with the LCM to compare the fractions.

-3/5*30=-18

-9/10*30=-27

-19/10*30=-57

-8/3*30=-24

The greatest number is -18, meaning -3/5 is the greatest number.

### Correct Answer is D

#### Explanation

To find the probability of an event, we use the following the formula

To find the probability of drawing the red ball, we need to find the total number of balls in the bag.

Total number of balls in the bag=6+3+5=14 balls

The probability of drawing a red ball from the bag is 3/14.

### Correct Answer is D

#### Explanation

we are asked to find the number of gallons a full tank holds. A full tank is treated as 1 whole.

Letting x be the number of gallons in full tank and setting the proportion equation with the number of gallons on the numerator and fraction of tank on denominator as follows.

Convert the mixed fraction into proper fraction and cross-multiply to find the value of x.

*x **1 full tank**=**18**5** gallons**2**3**full tank*

A full tank holds 27/5 gallons, which when converted to a mixed fraction is 5 2/5.

__our TEAS community__This question was extracted from the actual TEAS Exam. Ace your TEAS exam with the actual TEAS 7 questions, Start your journey with us today

Visit Naxlex, the Most Trusted TEAS TEST Platform With Guaranteed Pass of 90%.

Money back guarantee if you use our service and fail the actual exam. Option of personalised live tutor on your area of weakness.