**A pharmaceutical company’s stock price was $50.33 on Monday. On Tuesday, the price went up $2.35. On Wednesday, the price decreased from Tuesday’s price by $1.07. On Thursday, the price went up $0.75 from Wednesday’s price. Which of the following was the final price on Thursday?**

$54.50

$53.43

$52.36

$50.86

*Correct Answer : C*

We need to find the price changes in each day of the week in order to find the price of the stock on Thursday.

Monday’s price was $50.33

Tuesday’s price went up by $2.35 from Monday’s price. The price was $(50.33+2.35)=$52.68

Wednesday’s price decreased by $1.07 from Tuesday’s price, and so the price of the stock was $(52.68-1.07)=$51.61

Thursday’s price increased by $0.75 from Wednesday’s price, which was $(51.61+0.75)=$52.36

Therefore, the price of the stock on Thursday was $52.36.

## TEAS 7 Exam Quiz Bank

## HESI A2 Exam Quiz Bank

### Find More Questions ðŸ“š

**$69**/ months

**Teas 7 Questions:** We got the latest updated TEAS 7 questions

**100% Money Refund:** 100% money back guarantee if you take our full
assessment pass with 80% and fail the actual exam.

**Live Tutoring:** Fully customized live tutoring lessons.

**Guaranteed A Grade:** All students who use our services pass with 90%
guarantee.

### Looking For TEAS Exam Help?

Naxlex is here for you and guarantees you an A on your exams. Furthermore, you only pay after results.

Related Questions

### Correct Answer is C

#### Explanation

Centimeteris the appropriate unit to measure the length of a dollar bill.

### Correct Answer is C

#### Explanation

We are asked to convert kg to pounds using the given relation. Letting x to represent the lb we are looking for.

Nest, we set the proportion with kg in the numerator and lb on the denominator as follows.

We find the value of x by cross-multiplication

The value of x is 110 lb.

### Correct Answer is C

#### Explanation

The question requires us to find the percentage change in weight of a person.

First, we need to find the change in weight over the 3 months

Change in weight= 180-160=20 lb

Percent change in weight is change of original weight *100. Thus

The percent change in weight is 11% to the nearest whole number.

### Correct Answer is D

#### Explanation

We convert the given value in yard to the cm using the following set up.

The value 91.44 cm is close to 90 cm. Therefore, 1 yard is approximately 90 cm.

### Correct Answer is C

#### Explanation

We use the relation 1 L=1000 mL to convert 0.5 L to mL as follows.

Thus, 0.5 L is 500 mL.

### Correct Answer is A

#### Explanation

The mean of a data set is the total scores divided by the number of tests.

Total test scores =100+78+47+84+93+78=480

Number of tests =6

Mean test score =480/6=80

The mean test score is 80.

### Correct Answer is D

#### Explanation

We are asked to find the number of students enrolled in the respiratory care program using the percentages in the pie chart.

If we let x represent the number of students enrolled in the respiratory care program, we can set a proportion equation with number of students on the numerator and percentages on the denominator. The whole pie chart represents 100%, which is 800 students. Then, 19% will represent

We solve the value of x by cross-multiplying the equation above.

So, 152 students will enroll for a respiratory care program.

### Correct Answer is D

#### Explanation

Percentages are fractions with denominator equal to 100. The given percent is divided by 100. To convert it to a decimal form, we move the decimal point two points to the leftÂ from the current position. Thus

The decimal form of 87.5% is 0.875.

### Correct Answer is C

#### Explanation

We need to find the are of the rectangle from the given case. Letting x represent the width of the rectangle. Then, we can find the area of the rectangle as follows.

Length of rectangle=(x+5)

Width of the rectangle= x

Area of the rectangle, A= Length*width=(x+5)*x

A=x(x+5)

Thus, the area of the rectangle is x(x+5).

### Correct Answer is D

#### Explanation

In this problem, we need to compare the number of dimes to quarters.

If we let n be number of pennies in the bottle. Then,

Number of quarters in the bottle = 2n

Number of nickels in the bottle = 4n

Number of dimes in the bottle =5(4n)=20n

Now relating dimes to quarters, we have

Thus, there are 10 times as many dimes as quarters in the box.

__our TEAS community__This question was extracted from the actual TEAS Exam. Ace your TEAS exam with the actual TEAS 7 questions, Start your journey with us today

Visit Naxlex, the Most Trusted TEAS TEST Platform With Guaranteed Pass of 90%.

Money back guarantee if you use our service and fail the actual exam. Option of personalised live tutor on your area of weakness.