**An athlete runs 5 miles in 25 minutes and then changes their pace to run the next 3 miles in 15 minutes. Overall, what is the average time in minutes it takes the athlete to run 1 mile?**

7 minutes

5 minutes

6.5 minutes

8.5 minutes

*Correct Answer : B*

to find the average time the athlete runs in 1 mile, find total time divided by total distance covered in the two runs.

Total distance=5+3=8 miles

Total time=25+15=40 minutes

We now know that the athlete runs 8 miles in 40 minutes, so the time the athlete will run in 1 mile will be:

* *

In 5 minutes, the athlete runs 1 mile.

## TEAS 7 Exam Quiz Bank

## HESI A2 Exam Quiz Bank

### Find More Questions 📚

**$69**/ months

**Teas 7 Questions:** We got the latest updated TEAS 7 questions

**100% Money Refund:** 100% money back guarantee if you take our full
assessment pass with 80% and fail the actual exam.

**Live Tutoring:** Fully customized live tutoring lessons.

**Guaranteed A Grade:** All students who use our services pass with 90%
guarantee.

Related Questions

### Correct Answer is C

#### Explanation

We asked to convert kg to pounds. There are two ways of converting between kg and pounds

And

Since we are to find pounds, we use the second option for kg to cancel

The pound equivalent of 45 kg is 99 lb.

### Correct Answer is A

#### Explanation

The length of the unknown side of the rectangle can be found by using the Pythagoras theorem. Letting the unknown side to be x, the labelled rectangle becomes: The unknown length of the triangle is about 16.7 feet.

The length of the unknown side of the rectangle can be found by using the Pythagoras theorem. Letting the unknown side to be x, the labelled rectangle becomes:

The unknown length of the triangle is about 16.7 feet.

### Correct Answer is A

#### Explanation

Correlation of two variables falls into:

Positive correlation: an increase in one variable causes another variable to increase

Negative correlation: an increase in one variable causes another one to decrease

No correlation: a change in one variable does not cause any response in another variable.

From the given choices

Option a is no correlation

Option b is a negative correlation

Option c is a negative correlation

Option d is a positive correlation

Thus, the correct statement is a.

### Correct Answer is C

#### Explanation

We are needed to find the amount Jacob will be left with after spending and reinvesting the rest using the given information.

Amount Jacob spends=87% of $100=87/100*100=$87

Amount left to invest=$(100-87)=$13

Jacob is left with $13, which she invests and earns a profit of 75%.

Profit earned on invested amount=75% of $13=75/100*13=$9.75

So, Jacob will have $13+$9.75=$22.75

### Correct Answer is C

#### Explanation

from the given data, one gallon of cleaning solution requires 6 oz of ammonia. The mathematical expression of this statement can be expressed in two ways:

* *

Or

The question requires we find the amount of ammonia needed to make 230 gallons of the solution. So, we use the second option and proceed as follows:

* *

From the above equation, gallon of solution will cancel, and oz of ammonia is left.

Therefore, the solution will require 1380 oz of ammonia.

### Correct Answer is D

#### Explanation

The interconversion of yards to feet utilizes the relationship 1 yard =3 feet. Then, 9 yards to ft becomes

* **t*

There, 9 yards is equal to 27 ft.

### Correct Answer is D

#### Explanation

Here we need to find the actual values of the additions and see the trend the student will use to estimate the given problem. The exact sum is as follows

35+192*=*227

258+350*=*608

947+1032*=*1979

From the above calculations, it is evident that the student rounds up or down the ones place values. So, in the problem we need to approximate 694+7618.

694+7618=8312

We can approximate 8312 based on the provided choices is 8310.

### Correct Answer is D

#### Explanation

From the given estimations, we can find the exact sum after adding the given numbers and see the trend the student utilizes to find their estimates. The actual sum is as follows

26+180*=*206

115+391*=*506

497+2024*=*2521

From the above evaluation, the students round the exact sum to the nearest tens. So, in the problem we need to approximate 545+7501.

545+7501=8046

The exact sum is 8046 and the approximate value after rounding to the nearest tens is 8050.

### Correct Answer is A

#### Explanation

: We need to find the total rainfall for the months of May, June, and July using the given graph.

In the month of May, rainfall is between 3 and 4, which is halfway. Therefore, rainfall in May is 3.5 inches

On June, rainfall was 3 inch and on July the rainfall was 2.5 inches. Thus,

Total rainfall=3.5 inches+3 inches+ 2.5 inches=9.0 inches

### Correct Answer is A

#### Explanation

To solve the equation this equation, we use a calculator and find the product as:

3.45 * 0.53= 1.8285

__our TEAS community__This question was extracted from the actual TEAS Exam. Ace your TEAS exam with the actual TEAS 7 questions, Start your journey with us today

Visit Naxlex, the Most Trusted TEAS TEST Platform With Guaranteed Pass of 90%.

Money back guarantee if you use our service and fail the actual exam. Option of personalised live tutor on your area of weakness.