Dear Aunt Suzanne,
I have a few minutes before I get on the bus from Galway back to Dublin and wanted to tell you how my class trip to Ireland is going. We just spent 2 days on Inis Mor, the largest of the Aran Islands, which are just off the central west coast of Ireland. We took a ferry from Galway, a ride that takes about an hour and was quite gray and stormy.
For an island that is only about 12 square miles, there is a lot to do and see on Inis Mor! After eating steak and vegetable stew and brown bread with butter, we went to the sweater market, where all kinds of woolen products were sold. The Aran Islands are known for their wool because sheep thrive here and generations have used woolen sweaters and hats to survive long cold days of fishing on the open sea. In fact, I learned that each family or clan has its own signature knitting pattern and some are able to tell which family someone belongs to by the pattern of their sweater! The Healy pattern is an interesting combination of twists and braids, and I found you a birthday souvenir with a beautiful example
The next day, we rented bicycles and toured the island. We saw ancient ruins, a prehistoric hill fort, and a white sand beach. We also climbed down to a mysterious rock formation known as The Worm Hole" a rectangular hole in a stone shore that fills with thrashing waves and looks like it houses a terrible serpent (see attached photo). The Worm Hole was difficult to find, and when we stopped someone for directions, she only Spoke Gaelic Sometimes this island seems stuck in an earlier time.
Which of the following statements can be inferred from the passage?
Eva understands the Gaelic language.
The Worm Hole refers to a serpent.
Bicycles are the only way to get around the island.
Healy is the name of an Irish family or clan.
Correct Answer : D
The passage implies that "Healy" is the name of an Irish family or clan, as it mentions that each family or clan has its own signature knitting pattern for sweaters, and the passage specifically refers to the "Healy pattern" as one of those examples.
TEAS 7 Exam Quiz Bank
HESI A2 Exam Quiz Bank
Find More Questions 📚
Teas 7 Questions: We got the latest updated TEAS 7 questions
100% Money Refund: 100% money back guarantee if you take our full
assessment pass with 80% and fail the actual exam.
Live Tutoring: Fully customized live tutoring lessons.
Guaranteed A Grade: All students who use our services pass with 90%
guarantee.
Related Questions
Correct Answer is A
Explanation
The student should use the index to find information about the periodic table in a chemistry textbook. The index lists keywords, topics, and page numbers where those topics are discussed in the textbook, making it a helpful tool for quickly locating specific information.
Correct Answer is B
Explanation
in the passage, it is mentioned to "Beat egg white until foamy," which implies stirring them vigorously to achieve the desired consistency for the cookie recipe.
Correct Answer is A
Explanation
An appendix in a textbook typically includes supplemental materials and additional information that complements the main text. It can include charts, graphs, detailed explanations, examples, or other relevant content that enhances the reader's understanding of the subject.
Correct Answer is D
Explanation
An instructional book on knitting would have a comparable theme to the passage because it would also focus on the knitting patterns and traditions mentioned in the passage, particularly in relation to the Aran Islands' woolen products and their cultural significance.
Correct Answer is C
Explanation
A record of weather patterns in the last decade would be the most useful source in determining the reliability of Punxsutawney Phil's predictions over a number of years. By comparing the groundhog's predictions with actual weather outcomes, you can assess the accuracy of his forecasts and evaluate his reliability as a weather predictor.
Correct Answer is A
Explanation
A legend provides information about symbols used on a specific map. It explains the meaning of various symbols, colors, and markings used on the map to represent different features or elements.
Correct Answer is B
Explanation
Male cicadas primarily make a buzzing sound to attract a mate. This buzzing sound is a form of communication to signal their presence and readiness for mating with female cicadas.
Correct Answer is B
Explanation
The student should put away the math textbooks first. The sequence of tasks to follow is: put away the math textbooks, wipe down the whiteboard, take the daily attendance sheet to the principal, and then go to art class.
Correct Answer is A
Explanation
The author mentions "roar" in the context of describing the noise made by male cicadas, comparing it to the sound of a loud engine. This comparison implies a negative connotation, suggesting that the noise is disruptive or unpleasant.
The author uses the word "noisy" to convey a derogatory tone.
Correct Answer is C
Explanation
The main purpose of a newspaper editorial written in support of education reform is C. To persuade readers. Editorials are opinion pieces that aim to convince readers of a particular point of view or argument, in this case, advocating for education reform.
This question was extracted from the actual TEAS Exam. Ace your TEAS exam with the actual TEAS 7 questions, Start your journey with us today
Visit Naxlex, the Most Trusted TEAS TEST Platform With Guaranteed Pass of 90%.
Money back guarantee if you use our service and fail the actual exam. Option of personalised live tutor on your area of weakness.